Tampereen Reserviläiset järjestää yhteistyössä Insta Group:in kanssa drone/UAV-aiheeseen perehdyttävän RPAS(*)-kurssin. Ks. lisätiedot kurssista osoitteesta  http://bit.ly/3987Kbo sekä juuri ilmestyneestä Respostista 1/2020. Kurssin toteuttajana toimiva Insta ILS on vuodesta 2012 lähtien vastannut käytännössä kaikkien Suomen viranomaisten UAV/UAS(*) -koulutuksesta, joten tätä parempaa asiantuntemusta ei ole tarjolla. Kiitämme suuresti Insta Groupia siitä, että he tukevat toimintaamme mahdollistamalla tämän kurssin järjestämisen Tampereen Reserviläisten jäsenille murto-osalla normaalista kurssimaksusta. Kurssimaksu on jäsenillemme 75 €.

Kurssi järjestetään maaliskuun aikana itsenäisesti suoritettavana verkkokurssina, ja kurssi päättyy reserviläistoimistolla (Väinölänkatu 2) pidettävään luentoon torstaina 2.4. klo 17:30 alkaen. Luennon sisältö on räätälöity nimenomaan reserviläisten näkökulmaan keskittyen.

Posti kulki ja Kusti polki ilmeisesti sähköavusteisella pyörällä, koska lehtemme, jossa kurssista kerrottiin, ilmestyi jo keskiviikkona 26.2., vaikka lehden ilmestymispäivä olisi ollut vasta tiistaina 3.3. 🙂  Tästä syystä kurssitiedotetta ei julkaistu eikä ilmoittautuminen ollut vielä avoinna lehden ilmestyessä. Mutta nyt on; sitova ilmoittautuminen kurssille tapahtuu osoitteeseen tres.kyber@gmail.com.

Laitathan viestiisi mukaan nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, sekä puhelinnumerosi. Ilmoittautumiset huomioidaan vastaanottojärjestyksessä, ja kurssi on avoin vain yhdistyksemme jäsenille. Kurssille pääsevät ensimmäiset 15 ilmoittautunutta. Mikäli et vielä ole TRES:in jäsen ja haluat osallistua kurssille, olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Mukaan mahtuneille lähetetään vahvistus kurssille pääsystä, tarkemmat tiedot kurssin toteutuksesta sekä maksuohjeet, muille kuittaus jonosijasta. Jos vastaanotat vahvistuksen siitä, että olet päässyt mukaan kurssille, suoritathan kurssimaksun ilmoitettuun määräaikaan mennessä ohjeiden mukaan. Muussa tapauksessa kurssipaikkasi vapautetaan jonosijoille. Tiedotamme, kun kurssin osallistujamäärä on täynnä.

 

Vaikka nyt et pääsisi mukaan kurssille, tai drone-lennättäminen ei ole ensisijaisen kiinnostuksesi kohteena, uuden osaston toimintaan kannattaa ilman muuta lähteä mukaan, jos osaston aihealue muuten kiinnostaa! Heti lehden ilmestyttyä ilmeni, että jäsenistöstämme löytyy myös kyberturvallisuuden asiantuntijoita, joiden tuella saamme varmasti osaston toiminnan hyvin käyntiin.

 

Lämpimästi tervetuloa kurssille ja mukaan uuden osastomme toimintaan!

terveisin
Hannu Hauki
hannu ät hauki.fi

(*)
RPAS = Remotely Piloted Aircraft System: kauko-ohjatun ilma-aluksen käytön kokonaisjärjestelmä, johon sisältyy: kauko-ohjattu ilma-alus, sen kauko-ohjauspaikat, tarvittavat ohjaus- ja seurantayhteydet ja muut erikseen määrätyt käytön edellyttämät järjestelmän osat.
UAV = Unmanned Aerial Vehicle, eli miehittämätön ilma-alus, nyk. usein vain ”UA” = Unmanned Aircraft, sama merkitys.
UAS = Unmanned Aircraft System, eli UA(V):n ja hallintalaitteiston yhdistelmä.

 

Drone-kurssi – ilmoittautuminen avattu 29.2.