TERVETULOA TRES:n AMPUMAOSASTON SIVUILLE!

Ammunta on luonnollisesti tärkeä osa reserviläistoimintaa, onhan reserviläisen siinä missä sotilaankin perustaito osata ampua aseella tarkasti ja pitää aseensa toimintakunnossa.

Ammunta tapahtuu ampumaradoilla valvotuissa olosuhteissa ja määrätyillä vuoroilla. Rata-alueena käytämme Puolustusvoimien omistamaa Satakunnan lennoston ampumarataa, jonka käyttöä hallinnoi Tampereen Seudun Ampumaratayhdistys TASERA. Lisäksi käytössämme on ratavuoroja Osmonkallion väestönsuojassa sekä Nokian Seudun Ampujien ilma-aseradalla.

Yhdistyksellämme on ampuma-asekalustoa, jota jäsenet voivat lainata käyttömaksua vastaan yhdistyksen asevastaavilta. Tavoitat asevastaavat lainojen tiedustelemiseksi osoitteesta tres.asevastaavat (ät) gmail.com.

Ammunta on kaikille sopiva laji, joka kehittää koko kehon motoriikkaa ja keskittymiskykyä. Ammunnan kautta tutustuu luonnollisesti myös uusiin ihmisiin ja erityisesti harjoitusten leppoisasta tunnelmasta on helppo nauttia. Kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja tietysti järjestetään – niissä sitten mitataan taitoja tosimielellä.

Yhdistyksemme ampuma-asekouluttajat kirjoittavat aselupien hankintaan ja uusintaan tarvittavia harrastuneisuustodistuksia. Osastovastaavien yhteystiedot löydät Hallitus-sivulta. Tampereen Reserviläisten jäsenille todistukset toimitetaan veloituksetta. Tietyt aseluvat edellyttävät ampumaseuran jäsenyyden osoittamista riittävän pitkältä ajalta. Yhdistyksemme jäsenet voivat tilata jäsenyystodistuksen yhdistyksen toimistolta.

TAPAHTUMAKALENTERI 2021

Aika ja paikkaTapahtumaKuvausIlmoittautuminenTulokset
LA 22.5.2021 8:30, Lennosto
(toimitsijakilpailu PE 21.5.)
TRES SRA 1lisätiedotKilpailu täynnä.
lisätiedot
-
TI 1.6.2021 klo 18, Lennosto
HUOM MUUTTUNUT PÄIVÄ!
Reservipiirien RA-Cup, osakilpailu 1/5RA 3 ja RA 4 palveluspistoolilajien cupin ensimmäinen osakilpailuei ilmoittautumista, avoin Pirkanmaan reservipiirien jäsenilletulokset
LA 29.5.2021 klo 10-16, Seppälän ampumarata, IittalaPerinneasepäiväTutustumisammunta Suomi KP/-31 sekä KP m/44 ”Peltiheikki” sarjatuliaseillatres.asevastaavat ät gmail.com-
TI 15.6.2021 klo 18, LennostoReservipiirien RA-Cup, osakilpailu 2/5RA 3 ja RA 4 palveluspistoolilajien cupin toinen osakilpailuei ilmoittautumista, avoin Pirkanmaan reservipiirien jäsenilletulokset
TI 6.7.2021 klo 18, LennostoReservipiirien RA-Cup, osakilpailu 3/5RA 3 ja RA 4 palveluspistoolilajien cupin kolmas osakilpailuei ilmoittautumista, avoin Pirkanmaan reservipiirien jäsenilletulokset
TI 17.8.2021 klo 18, LennostoReservipiirien RA-Cup, osakilpailu 4/5RA 3 ja RA 4 palveluspistoolilajien cupin neljäs osakilpailuei ilmoittautumista, avoin Pirkanmaan reservipiirien jäsenilletulokset
TI 7.9.2021 klo 18, LennostoReservipiirien RA-Cup, osakilpailu 5/5 ja samalla TRES mestaruuskilpailuRA 3 ja RA 4 palveluspistoolilajien cupin viimeinen osakilpailu ja samalla TRES mestaruuskisaei ilmoittautumista, avoin Pirkanmaan reservipiirien jäsenillelopputulokset

Katso reservipiirien tiedotteet kilpailuista täältä: https://pirkanviesti.fi/toiminta/ammunta/

TAPAHTUMAKALENTERI 2020
TAPAHTUMAKALENTERI 2019
TAPAHTUMAKALENTERI 2018

TRES ampumaratavuorot

Satakunnan lennoston radat

Seuraa TASERAn sivuja ja ohjeita osoitteessa www.tasera.fi, sekä TASERAn ratavuorokalenteria ja ajantasaista ratavuorojärjestelmää tss.tasera.fi.

Lennoston radan sääntöihin ja käytäntöihin on tullut muutoksia 1.3.2020!

Kaikilta ratavalvojilta edellytetään puolustusvoimien myöntämää, henkilökohtaista valvojakorttia. 1.3.2020 alkaen myös kaikilta radan käyttäjiltä vaaditaan puolustusvoimien myöntämä ratakäyttäjän kortti. Ratavuorojen hallinta siirtyi Tampereen Seudun Ampumaratayhdistyksen (TASERA) vastuulle 1.1.2020 alkaen.

Puolustusvoimilla on oikeus tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta varata rata-alue omaan käyttöönsä. TASERA ilmoittaa nämä poikkeusajat aina kun mahdollista em. ratavuorojärjestelmässä.

Ampumaharrastusvakuutus on hyväksytysti suoritetun SRA-kurssin lisäksi edellytys SRA-vuoroille ja nykyisin kaikille TASERAn ampumavuoroille osallistumiselle. Vakuutus on toki hyvä olla voimassa lajista ja radasta riippumatta. Lisätietoja Sovelletusta Reserviläisammunnasta (SRA), jota vetää Pirkanmaan Reservipiirit: SRA – ResUL ja Pirkanmaan RES-piirien SRA.

 

Talvivuorot 1.10.2021–30.04.2022

Osmonkallion ampumarata, Ainonkatu 2, Tampere, väestönsuojan sisäänkäynti.

Osmonkallion .22 LR ratavuorot torstaisin klo 17-20, 7.10.2021 alkaen.
Myöhemmin aukaistaan mahdollisesti myös lauantaivuorot.
Vuoroilla on mahdollisuus hankkia ampumakokemusta myös yhdistyksen laina-aseilla korvausta vastaan (varaa mukaan pieniä seteleitä / kolikoita).

 

Nokian ilma-aserata, Pirkkalaistie 3, Pirkkala.

Tiistaisin klo 17-20 (varmimmin klo 18-20). Ks. lisätiedot radasta.

Saapuessa ilmoittatuminen vuoron valvojalle ja nimen kirjaus res.piirin vihkoon. Mahdollisuus laina-aseisiin. Voi käyttää omia patruunoita tai ostaa patruunat paikan päältä.