TERVETULOA TRES:n AMPUMAOSASTON SIVUILLE!

Ammunta on luonnollisesti tärkeä osa reserviläistoimintaa, onhan reserviläisen siinä missä sotilaankin perustaito osata ampua aseella tarkasti ja pitää aseensa toimintakunnossa.

Tutustu ampumaharrastusta aloittavalle koottuun tietopakettiin. Mikäli kaipaat lisätietoja, etkä löydä vastausta kysymykseesi tämän sivun materiaaleista, voit olla yhteydessä ampumaosastoon osoitteella tres.ampumaosasto (ät) gmail.com tai Juha Moijaseen (0500 625 246 / juha.moijanen (ät) pp.inet.fi.

Ammunta tapahtuu ampumaradoilla valvotuissa olosuhteissa ja määrätyillä vuoroilla. Rata-alueena käytämme Puolustusvoimien omistamaa Satakunnan lennoston ampumarataa, jonka käyttöä hallinnoi Tampereen Seudun Ampumaratayhdistys TASERA. Lisäksi käytössämme on ratavuoroja Osmonkallion väestönsuojassa sekä Nokian Seudun Ampujien ilma-aseradalla.

Yhdistyksellämme on ampuma-asekalustoa, jota jäsenet voivat lainata käyttömaksua vastaan yhdistyksen asevastaavilta. Tavoitat asevastaavat lainojen tiedustelemiseksi osoitteesta tres.asevastaavat (ät) gmail.com.

Ammunta on kaikille sopiva laji, joka kehittää koko kehon motoriikkaa ja keskittymiskykyä. Ammunnan kautta tutustuu luonnollisesti myös uusiin ihmisiin ja erityisesti harjoitusten leppoisasta tunnelmasta on helppo nauttia. Kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja tietysti järjestetään – niissä sitten mitataan taitoja tosimielellä. Yhdistyksemme johdettuihin ampumaharjoituksiin ja kilpailuihin ilmoittaudutaan useimmiten Shoot’n score it (SSI) -palvelun kautta. Lue tästä ohjeet palvelun käyttöönottoon TRES jäsenenä.

Yhdistyksemme ampuma-asekouluttajat kirjoittavat aselupien hankintaan ja uusintaan tarvittavia harrastuneisuustodistuksia. Osastovastaavien yhteystiedot löydät Hallitus-sivulta. Tampereen Reserviläisten jäsenille todistukset toimitetaan veloituksetta. Tietyt aseluvat edellyttävät ampumaseuran jäsenyyden osoittamista riittävän pitkältä ajalta. Yhdistyksemme jäsenet voivat tilata jäsenyystodistuksen yhdistyksen toimistolta.

Ampumaosaston tapahtumakalenteri:

TRES RA-Cup 2023: lopputulokset. Palkintosijoille yltäneet tulokset kustakin osakilpailusta sekä TRES mestaruuskisasta tässä (päivitetty 12.9.2023).

TRES:n järjestämä Pirkanmaan Reservipiirien Kevätammunnat 11.5.2023 tulokset näet tästä.

TRES RA-Cup 2022 lopputulokset näet tästä (päivitetty viimeksi 16.9.2022).

Katso reservipiirien tiedotteet kilpailuista täältä: https://pirkanviesti.fi/toiminta/ammunta/

TRES ampumaratavuorot

Satakunnan lennoston radat

Seuraa TASERAn sivuja ja ohjeita osoitteessa www.tasera.fi, sekä TASERAn ratavuorokalenteria ja ajantasaista ratavuorojärjestelmää tss.tasera.fi.

Lennoston radan sääntöihin ja käytäntöihin on tullut muutoksia 1.3.2020!

Kaikilta ratavalvojilta edellytetään puolustusvoimien myöntämää, henkilökohtaista valvojakorttia. 1.3.2020 alkaen myös kaikilta radan käyttäjiltä vaaditaan puolustusvoimien myöntämä ratakäyttäjän kortti. Ratavuorojen hallinta siirtyi Tampereen Seudun Ampumaratayhdistyksen (TASERA) vastuulle 1.1.2020 alkaen. TRES:n jäsenten korttitilaukset tapahtuvat Juha Moijasen kautta (yhteystiedot yllä).

Puolustusvoimilla on oikeus tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta varata rata-alue omaan käyttöönsä. TASERA ilmoittaa nämä poikkeusajat aina kun mahdollista em. ratavuorojärjestelmässä.

Ampumaharrastusvakuutus on hyväksytysti suoritetun SRA-kurssin lisäksi edellytys SRA-vuoroille ja nykyisin kaikille TASERAn ampumavuoroille osallistumiselle. Vakuutus on toki hyvä olla voimassa lajista ja radasta riippumatta. Lisätietoja Sovelletusta Reserviläisammunnasta (SRA), jota vetää Pirkanmaan Reservipiirit: SRA – ResUL ja Pirkanmaan RES-piirien SRA.

Talvivuorot 1.10.2023 – 30.4.2024

Osmonkallion ampumarata, Ainonkatu 2, Tampere, väestönsuojan sisäänkäynti.

Ratavuorot:

  • Torstaisin klo 17-20
    • 25 m: .22 LR pistooli (pääpaino laina-aseilla)
    • 50 m: kivääri ja pistooli kaliiperirajoitusten sallimissa rajoissa (9 mm laina-aseita ei saatavilla)
  • Lauantaisin klo 14-17
    • 50 m: kivääri ja pistooli kaliiperirajoitusten sallimissa rajoissa
Tällä hetkellä sallitut kaliiperit ovat pistooleilla .22 LR – 9mm, kivääreillä vain .22 LR. Uusi ratalupa on käsittelyssä.
Osmonkallion ratavuoroille on oma WhatsApp -tiedotuskanavansa, jonne voit pyytää  kutsulinkin ratavuoron valvojalta tai ampumaosaston sähköpostista.
Niillä vuoroilla, joille yhdistyksen asevastaavat pääsevät osallistumaan, jäsenillä on mahdollisuus hankkia ampumakokemusta myös yhdistyksen laina-aseilla korvausta vastaan (korttimaksu). Aselainat varataan yllä mainitun Shoot’n score it (SSI) -palvelun kautta.

 

Nokian ilma-aserata, Pirkkalaistie 3, Pirkkala.

Tiistaisin klo 17-20 (varmimmin klo 18-20). Ks. lisätiedot radasta.

Saapuessa ilmoittatuminen vuoron valvojalle ja nimen kirjaus res.piirin vihkoon. Mahdollisuus laina-aseisiin. Voi käyttää omia patruunoita tai ostaa patruunat paikan päältä.

Aiemmat tapahtumat:

TAPAHTUMAKALENTERI 2021

TAPAHTUMAKALENTERI 2020

TAPAHTUMAKALENTERI 2019

TAPAHTUMAKALENTERI 2018