TAMPEREEN RESERVILÄISET RY:N ANSIOMITALI

YLEISTÄ

Tampereen Reserviläiset ry:n ansiomitali on virallinen Huomionosoitus isänmaan hyväksi ja/tai vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi suoritetussa toiminnassa ansioituneille.

Ansiomitali on pääsääntöisesti jäsenille myönnettävä huomionosoitus, joka jakaantuu neljään luokkaan:
3.luokka: pronssinen ansiomitali (TRES pam),
2.luokka: hopeinen ansiomitali (TRES ham),
1.luokka: kultainen ansiomitali (TRES kam)
ja erikoisluokka kultainen ansiomitali soljen kera (TRES kam sk).

Erikoisluokan mitaleiden kääntöpuolella on juokseva numerointi ja mitalin nauhassa on Reserviläisliiton tunnuskuviosta muodostettu noin 8×8 mm kokoinen solki. Puolustusvoimien komentajalta pyydetään hyväksymistä, jotta mitalia voidaan kantaa myös virkapuvussa.

Majuri Matti Ponsin suunnitteleman mitalin symbolinen selitys: Aaltokoroinen palkki viittaa Tammerkoskeen ja kotikaupungin vaakunaan, Reserviläisliiton tunnus ja havu yhdistyksen lipun tunnuksiin. Nauhan värit ovat Hämeen ja Pirkanmaan sekä Tampereen kaupungin heraldisten värien yhdistelmä.

MITALIN MYÖNTÄMINEN

Mitalit myöntää yhdistyksen mitalitoimikunnan esittelystä Tampereen Reserviläiset ry:n hallitus. Mitalitoimikunnan muodostaa yhdistyksen työvaliokunta. Esityksen hallitukselle mitalin myöntämisestä voi tehdä Tampereen Reserviläisten jäsen, alaosasto tai toimikunta. Mitali voidaan myöntää myös Tampereen Reserviläisiin kuulumattomalle henkilölle tai yhteisölle.

PRONSSINEN ANSIOMITALI

Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kolme (3) vuotta ja joka on osallistunut yhdistyksen ja /tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisena jäsenenä.

HOPEINEN ANSIOMITALI

Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kuusi (6) vuotta ja joka on osallistunut yhdistyksen ja /tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisena jäsenenä.

KULTAINEN ANSIOMITALI

Kultainen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kymmenen (10) vuotta ja joka on osallistunut yhdistyksen ja/tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisesti jäsenenä sekä toiminut vähintään viisi (5) vuotta hallituksen tai toimikunnan jäsenenä. Piiri- tai liittotasoisen, projektiluonteisen tehtävän hoitaminen vastaa edellä mainittua hallituksen tai toimikunnan jäsenyyttä.

Vasemmalta oikealle: TRES kam sk, TRES kam, TRES ham, TRES pam