MPK Pirkanmaa/Häme ja Pirkanmaan reservipiirien Maastotoimikunta järjestävät:

Talvitaidot 01-03.02.2019 Pirkkalassa


Tavoite

Kurssin jälkeen osallistujat osaavat varautua ja toimia maastossa kylmänä vuodenaikana. Kurssin jälkeen osallistujat tuntevat kylmän vuodenajan aiheuttamat haasteet maastotoiminnassa yksilön ja ryhmän kannalta.

Sisältö

Osaatko toimia joukon mukana lumessa ja pakkasessa, tai haluatko kerrata perustaitojasi ja vahvistaa itseluottamustasi ?

Et pelkää pimeää ? Ymmärrät että nuotiotuli on ystäväsi eikä talvella loppujen lopuksi paljon muuta tarvitakaan ?

Kiinnostaako talvisten retki- ja erätaitojen opettelu, perusleirin lähettyvillä ? Haluatko tehdä omin käsin kintsin eli lumikammin, ja kenties yöpyä sellaisessa (säävaraus) ?

Mitä tapahtuu Talvitaidoilla; perjantaina teoriaosuuden jälkeen siirrytään maastoon (sukset helpottavat liikkumista, jos on lunta). Yöpymistä varten on puolijoukkueteltta, mutta erilaisten tilapäismajoitteiden tekoon saa opastusta jos sellaisia haluaa itse kokeilla.

Lauantaina päivä ja ilta toimitaan leirin lähiympäristössä erilaisia talvisia maastojuttuja opetellen ja harjoitellen. Yö on siis vapaavalintaisessa majoituksessa, puolijoukkueteltan tai kevytpressun välillä, arvatenkin hieman säätilan mukaan (vuosien saatossa keli Talvitaidoilla on vaihdellut vesisateesta -25 asteen pakkasiin).

Sunnuntaina jatketaan talvisten maastoasioiden parissa, kunnes iltapäivällä palataan ihmisten ilmoille.

Yleisön pyynnöstä mukana on nyt myös kylmän vuodenajan selviytymisen asioita (tavanomaisia suomalaisia eräilytaitoja, ei mitään ekstriimiä ellet itse halua).

Talvitaidot sopii myös omien maastovaatteiden ja -varusteiden hallittuihin talvikokeiluihin. Halutessaan saa käyttää omia majoitteitaan (neuvoja ja opastusta saa).

VARUSTEET: tukipyyntöön kirjataan mm. päällysvaatetus, pakkassaappaat, makuualusta, makuupussi ja sukset. Tarkempi varustelista lähetetään ilmoittautuneille, samoin kuin omien varusteiden vinkkilista.

Ilmoittautumiset: www.mpk.fi

Hinta: 50,00 EUR.

Koulutuspaikka: Satakunnan Lennosto, Pirkkala.

Lisätietoja: Tero Ahtee, tensu@iki.fi .

Talvitaidot 01-03.02.2019 Pirkkalassa