TALVITAIDOT 02-04.02.2018 

Osaatko toimia joukon mukana lumessa ja pakkasessa, tai haluatko kerrata perustaitojasi ja vahvistaa itseluottamustasi ?

Et pelkää pimeää ? Ymmärrät että nuotiotuli on ystäväsi eikä talvella loppujen lopuksi paljon muuta tarvitakaan ?

Kiinnostaako talvisten retki- ja erätaitojen opettelu, perusleirin lähettyvillä ? Haluatko tehdä omin käsin kintsin eli lumikammin, ja kenties yöpyä sellaisessa (säävaraus) ?

Mitä tapahtuu Talvitaidoilla; perjantaina lyhyen teoriaosuuden jälkeen siirrytään maastoon (sukset helpottavat liikkumista), perustetaan leiri ja nukutaan yö rauhassa. Yöpymistä varten on puolijoukkueteltta, mutta erilaisten tilapäismajoitteiden tekoon saa opastusta jos sellaisia haluaa itse kokeilla. Lauantaina koko päivä ja ilta toimitaan lähiympäristössä erilaisia talvisia maastojuttuja opetellen ja harjoitellen. Seuraava yö on vapaavalintaisessa majoituksessa, arvatenkin hieman säätilan mukaan (vuosien saatossa keli Talvitaidoilla on vaihdellut vesisateesta -25 asteen pakkasiin). Sunnuntaina jatketaan talvisten maastoasioiden parissa, kunnes iltapäivällä palataan ihmisten ilmoille.

Yleisön pyynnöstä mukana on nyt myös kylmän vuodenajan selviytymisen asioita (tavanomaisia suomalaisia eräilytaitoja).

Talvitaidot sopii myös omien maastovaatteiden ja -varusteiden hallittuihin talvikokeiluihin. Halutessaan saa käyttää omia majoitteitaan.

Talvitaidot ei ole mikään hiihtovaellus, sellaisia voi kukin tehdä itsekseenkin. 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja MPK:n tietojärjestelmässä:
www.mpk.fi .

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja vaatetuksesta ja varustuksesta (tukipyyntö Puolustusvoimilta ja vinkit eli omat suositeltavat varusteet). Pakkassaappaat, makuupussi ja -alusta sekä päällys- ja välivaatetus ovat tukipyynnössä, ja todennäköisesti ne saadaan. 

Lisätietoja: Tero Ahtee (tensu@iki.fi) tai Topi Jaakonaho. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.mpk.fi . 

TALVITAIDOT 02-04.02.2018